måndag 4 mars 2013

Inkokt laxfilé - Lättlagat


Inkokt laxfilé - Smidig tillagning som ger en mycket smakrik laxfilé
(4 portioner)

500 g laxfilé
5 dillkvistar
(eller ca 0,5dl hackad dill)
12 vitpepparkorn
            2 morötter (delad i bitar)
            1 stor gul lök (delad i bitar)
5 lagerblad
1 dl vitvinsvinäger
2 msk salt
1 liter vatten

Dela laxen i kuber och lägg dem med lite mellanrum i en form.
Koka de övriga ingredienserna i 5 min.

Sila bort bitarna och häll det uppkokta vattnet
(lagen) över fisken.
Klä in formen med plastfolie och stick några små hål i plasten.

Låt laxen svalna i lagen ca 2 timmar.

Servera till kokt potatis
(vintertid finns färskpotatis att hitta i frysdisken)
Grönsaker och en sås på gräddfil eller creme fraiche.
_________________________________________________________________________________
Fler laxrecept hittar du HÄR

8 kommentarer:

  1. Mmm vad gott .Tack söta du för alla goda och underbara recept du lägger ut.Ha en härlig start på veckan.Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  2. Oh, så gott och vacker mat, jag tycker om vacker mat också! Tack för receptet.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  3. Mums oj vad jag gillar lax!!! Tack för alla recept du alltid bjuder på :) Tavlan är så cool :))) Kramar Anna

    SvaraRadera
  4. Å vad det såg gott ut, det var riktigt länge sedan jag gjorde det så tack för att jag blev påmind. Ha en bra kväll Karin

    SvaraRadera
  5. Oh.. så gott det ser ut!
    Tack för receptet.. ska testas!

    Önskar dig en fin och solfylld helg!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  6. Det där tror jag att jag måste testa...och sparris, mums!!
    Ha en fin kväll!
    Kram bia

    SvaraRadera
  7. Hejhej. Lax är ju så himla gott!!! Vilken fin tavla du skaffat. Den med kaninkvinnan ;)
    /mia

    SvaraRadera