onsdag 30 oktober 2013

Krämig räktoast - Lättlagat

Varma och krämiga räktoast med knaprig yta - Receptet ger 6 st toast
12 skivor formfranska

Fyllning
1 dl räkor i lake
 1 dl vit sparris i bitar
(färdiga bitar finns på konserv)
200 g philadelphiaost
2 dl riven lagrad ost
½ dl hackad dill
1 msk pressad citron
(salt och vitpeppar, smör till stekning)

Gör så här:
Låt spadet från räkorna och sparrisen rinna av.
Blanda samtliga ingredienser till fyllningen.
Smaka av med salt och vitpeppar.

Fördela räkröran på 6 st skivor formfranska.
Lägg de andra brödskivorna över.

Stek toasten i smör i stekpanna tills den fått fin färg.
Lägg i en klick smör igen.
Vänd därefter och stek lika länge på andra sidan.
_______________________________________
Fler recept på toast / varma smörgåstårtor HÄR >>
______________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

6 kommentarer:

  1. Hej,

    Jag har en liten fråga, tänkte att vem kan bäst tipsa än du som lagar så mycket härligt och gott =)
    Vi ska ha namngivning för vår lilla son 1a advent. Hittade då en kakform som är formad som en bebis fot. Men har inte en susning om vad för kaka man ska göra med den. Vill inte göra pepparkakor, så hoppas att du kanske har något tips på en smidig "små kaka" =)

    Tack för en toppen blogg !!

    //Mija

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det en liten form, typ samma storlek som mandelmusselform, kan du ju göra Madeleinekakor. Ett enkelt och lätt recept på det hittar du här: http://www.recept.nu/recept_nu/kakor_och_tartor/agg_och_mejeri/madeleinekakor/

      Lycka till!

      Radera
  2. Det såg verkligen gott ut!
    // Lena

    SvaraRadera
  3. MUMS! Det är alltid så mysigt att titta in här och hitta goa saker :)

    Ha en fin måndag <3 Jennie

    SvaraRadera
  4. Provade räktoasten men gjorde värmde dem i mackjärnet. SUPERGODA. Men nästa gång tar jag i lite mindre dill :) Tack för receptet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillade dem, funkar ju precis lika bra att göra dem i mackjärn eller våffeljärn om man vill. Drog ner lite på dillen nu efteråt i receptet, kanske inte är alla som älskar dill lika mycket som mig, du har helt rätt, ta dill efter eget tycke och smak då blir det bäst :)

      Radera