tisdag 22 oktober 2013

RicekrispiesKaka doppad i choklad

Ricekrispieskaka - Mumsfilibabba
De här sega och goda ricekrispieskakorna skulle man lika gärna kunna kalla för godis.
Ibland gör vi dem till jul men de passar lika bra till kaffet, barnkalaset eller när som helst :)

3 msk smör
250 g marshmallows
7 dl ricekrispies
100 g mjölkchoklad

Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt marshmallows och låt smälta under omrörning.
Blanda i ricekrispies.

Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper.
Lägg ett nytt bakplåtspapper över och tryck ihop till den tjocklek du önskar.
Låt kakan stelna i kylskåp.

När kakan stelnat skär du den i bitar.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Doppa bitarna i den smälta chokladen.

Låt stelna i kylskåp.

(Kakan kallas även för Ricekrispies Treat och används ofta vid skulptering av tårtor)
_________________________________________________________________________________
______________________________________________________

5 kommentarer:

  1. Så gott ! Skulle passa denna regniga tisdagen...undrar om ricecrispoes är glutenfria ?
    Kan man göra med cornflakes tro ?
    Ha en skön tisdag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de funkar att göra på andra flingor med :)

      Radera
    2. nej ricekrispes är INTE gluntenfria, tyvärr!

      Radera
  2. De verkar både smarriga och enkla att göra.

    annika

    SvaraRadera
  3. Åh, så smarrigt! Vad du är duktig! Dessa tar jag nog med när jag ska julbaka. Du borde vara med i Hela Sverige bakar! Hoppas vi får se dej där nästa år. Du har helt klart allt det som krävs för att platsa där.

    Kram
    Monika

    SvaraRadera