torsdag 2 januari 2014

Tunnbröd i ugn

Tunnbröd - Grädda i ugn (ca 15 st)
 En till bild på dessa tunnbröd hittar du HÄR >>

50 g smör
5 dl mjölk
25 g jäst
1 tsk salt
1 msk strösocker
1 dl kruskakli
3 dl grahamsmjöl
ca 7 dl vetemjöl

Smält smöret.
Blanda i mjölken och värm till fingervarmt = 37°
Rör ut jästen med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet och de övriga ingredienserna.
Arbeta ihop degen.
Låt jäsa under bakduk i 45 min.

Knåda degen smidig och tillsätt ev mer mjöl.
Dela degen i 15 bitar.
Kavla ut (mycket tunna) brödkakor med en vanlig kavel.
Kavla sedan med kruskavel på båda sidorna.

Grädda på ugnsplåt.
Mitt i ugnen i 250° i några minuter, ca 4 min


1 kommentar: