tisdag 4 mars 2014

Krämig potatisgratäng

Krämig potatisgratäng (ca 4 port)
Tips! För magrare potatisgratäng kan du byta ut 2 dl vispgrädde mot mjölk

Recept
1 kg mjölig potatis
2 vitlöksklyftor
5 dl vispgrädde
Salt/svartpeppar
(salta efter eget tycke och smak men snåla inte, ta minst 1 msk salt)

Gör så här:
Skala och skiva potatisen.
(skär potatisskivorna knappt 1 cm tjocka)
Lägg potatisen i en ugnsfast form.
Pressa vitlöken över potatisen, salta och peppra.
Blanda allt så att kryddorna blir jämnt fördelade.
Häll över vispgrädden.

Tillaga mitt i ugnen i 225° i ca 30 min.
(Tills fin färg och potatisen blivit mjuk)

Låt potatisgratängen vila lite innan servering
______________________________________________________
Fler potatisrecept hittar du HÄR
_____________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

1 kommentar:

  1. Potatisgratäng är ju bara så gott! Nu är det ju så många som undviker att äta potatis, så för mig känns det inte som en lika självklar bjudrätt längre om jag inte har någon alternativ rätt.
    Men har jag gäster som jag vet äter potatis, då blir det gärna en potatisgratäng.
    Ska testa ditt recept nästa gång.
    Kram M.E

    SvaraRadera