lördag 12 april 2014

Citronmarinerad laxfilé

 Citronmarinerad laxfilé
En underbar lax med en härligt frisk smak av citrus.
God att äta både kall och varm.

4 st tinade laxfiléer
(ca 125 g per styck)
Marinad:
1 st citron
1 st lime
1 st röd chilifrukt
1 dl olivolja
(eller rapsolja för billigare alternativ)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Pressa ut saften ur citronen och limefrukten.
Skär chilifrukten i skivor.
Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden.

Låt laxfiléerna ligga i en plastpåse i kylskåpet täckta av
marinaden, vänd påsen lite då och då.
Marinera i minst 1 timme.
(gärna 2 timmar)
Häll ut både marinaden och laxfiléerna i en ugnsform.

Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 15 min.

Servera med tex delikatesspotatis och kokt sparris.
Som sås kan du röra ihop lite gräddfil med dill och gräslök 
och ev lite pressad citron.
______________________________________________________
Fler recept med lax hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

1 kommentar:

  1. Underbar lax..måste provas :) jag passar på att önska en glad påskhelg.

    Missa inte Inredningsvis textilvecka som börjar imorgon, massor av läckra tygtips .)

    Ha en skön vecka

    LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

    SvaraRadera