fredag 4 april 2014

Fetaoströra

Fetasotröra - Ett mycket gott tillbehör till grillat/stekt kött/fågel
Du kan även använda den som varm sås till fläskfilè, (RECEPT HÄR)

100 g fetaost
2 dl creme fraiche
(valfri fetthalt)
1 st vitlöksklyfta
Svartpeppar

Smula fetaosten och pressa vitlöken.
Mosa med en gaffel ihop samtliga ingredienser till en röra.
Smaka av med svartpeppar.
_____________________________________________________
Fler recept på kalla såser / röror hittar du HÄR >>
_______________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

4 kommentarer:

  1. Nu är jag här igen!
    Nu får du en annan variant av fetaoströra. Vi blev serverade den på en grekisk restaurang för många år sedan och jag fick kocken att viska ingredienserna i mitt öra;

    100 gr fetaost
    en ganska liten röd paprika
    en vitlöksklyfta
    ett kryddmått chilipepparkrydda

    Mixa och späd med olja (jag använder alltid rapsolja, olivolja funkar också) till en konsistent du gillar.

    Vi äter den som tillbehör till kött eller ännu hellre på en skiva grekiskt bröd!

    Prova!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vad gott, det ska jag absolut testa, tack så mycket :D Kram!

      Radera
  2. Fetaoströra är verkligen gott, vi har gärna mynta i vår också och det passar så fint till lamm som vi gärna äter.

    SvaraRadera