onsdag 10 februari 2016

Köttfärsbiffar med cantadou 4 peppar

Köttfärsbiffar med färskost - Detta var ett litet test som blev såååå lyckat!!
Smaskigt, smaskigt, smaskigt.. (10 st)

Recept
800 g blandfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
0,5 msk salt
2 krm vitpeppar
3 msk mixad gul lök

Champinjoner, ca 150 g
Cantadou 4 peppar, 125 g

Gör så här:
Blanda ströbröd, mjölk, salt, vitpeppar och lök.
Låt svälla i 10 min.
Blanda ägg och köttfärs. Arbeta in ströbrödsblandningen.

Hacka svamp och fräs i en klick smör.
Blanda den frästa svampen med cantadou

Arbeta ut hälften av färsen till 10 tunna biffar.
Fördela ut cantadou på biffarna, se bild!
Arbeta ut ytterligare 10 biffar och lägg på som lock.
Tryck till kanterna på biffarna så att det blir tätt.

Stek varje biff i en klick smör, medelvärme ca 5-6 min/sida.

Servera tex. med en krämig potatisgratäng >>
och en enkel vitkålssallad >>
_________________________________________________________________________________
Fler recept med köttfärs hittar du HÄR
________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

2 kommentarer:

  1. Que bueno estarà.Me ha encantado tu bloc, tienes cosas muy interesantes, felicidades por tu bloc. Te invito a visitar el mio, esta semana hablo sobre el sueño de toda mujer el vestidor o el armario, ideas para hacer cambio de temporada. Espero que te guste y si no eres seguidora espero que te hagas y si lo eres gracias por tu visita. Elracodeldetall.blogspot.com

    SvaraRadera