måndag 26 september 2016

Köttfärsbiffar med riven morot

Köttfärsbiffar med riven morot - ett gott och enkelt sätt att dryga ut köttfärsen
Receptet ger 10-12 st biffar

Recept
600 g blandfärs
1 ägg
2 st morötter
1 dl havregryn
1,5 dl mjölk
0,5 msk salt
2 krm vitpeppar
3 msk mixad gul lök
1 tsk cayennepeppar

Gör så här:
Blanda havregryn, mjölk, salt, vitpeppar, lök, cayennepeppar
Låt svälla i 10 min
Blanda ägg och fint rivna morötter med köttfärsen
Blanda sist in ströbrödsblandningen

Forma till 10-12 st biffar. Stek dem i smör ca 4-5 min/sida

Servera tex med krämig potatisgratäng >> 
och ångkokt broccoli

___________________________________
Fler recept med köttfärs hittar du HÄR >>

Fler ekonomitips om mat hittar du HÄR >>
_________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

3 kommentarer:

  1. Mums!! Det är något som jag använder ofta, rivna morötter både till biffar och i köttfärssåsen :) Ha det fint. Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Supergott även i köttfärssåsen, jag håller helt och hållet med dig om det. Min idé just nu är att dela med mig av ännu fler sätt att både få godare, nyttigare och mer prisvärd mat på tallriken med enkla knep. Detta är något som jag kommer att satsa lite extra på under hösten. Jag tar gärna emot tips från er läsare :)

      Radera
  2. Åh vad gott med morot i biffarna har ofta morot i köttfärssås :)

    SvaraRadera