lördag 16 augusti 2014

Låt barnen vara med i köket

Idag har Fanny bakat en till kaka med hjälp av min receptblogg. Förra gången bakade hon havrekakor, det inlägget hittar ni HÄR >>
Idag testade hon att baka vinbärskaka, precis som förra gången bakade hon alldeles själv med endast lite hjälp med den värma ugnen. Kakan blev så lyckad och jättegod, till vinbärskakan serverade hon päronglass, en lite annorlunda kombination men det passade riktigt bra ihop. Springformen hon använde sig av är väl använd som synes, den har ju fått vara med ett antal gånger här i köket och gräddat både kakor, bröd och pajer.
Det viktigaste när man bakar och lagar mat är hur det smakar tycker jag. Att göra perfekta uppläggningar där man sprider ut några droppar sås på tallriken är inte alls min grej. Och med den inställningen är jag inte heller rädd för att låta barnen vara med i köket eller att någon gång få baka eller laga maten själva. Huvudsaken är att det är roligt och alla barn växer av att få ta eget ansvar. Lite mer kladd och disk kan det bli men hjälps man åt med det så brukar det vara ganska snabbt fixat. Vill ni också baka vinbärskakan så hittar ni receptet på den HÄR >>
Kanske är ni några som redan testat att baka den, vore i så fall kul att läsa vad ni tyckte om den. Lämna gärna en kommentar och berätta.

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Måste berätta. Min mamma hittade till din blogg och dina goda fina recept via min blogg. Så härom veckan fick vi smaka denna goda vinbärskaka hemma hos mormor och morfar :) Jättegod!
  Kramar Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad kul!! Hälsa till din mamma, mormor och morfar :D Tack för att du berättade, stor kram ♥

   Radera