söndag 3 januari 2016

Trekantiga grötbullar

Detta recept ger 15 st grötbullar - Goda och mättande - Går bra att frysa
Jag har testat fram ett riktigt bra recept på grötbullar
Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >> - X-tra bild HÄR >>

Gröten
1 dl havregryn
1 dl rågkross
0,5 dl kruskakli
3 dl vatten
25 g smör
2 dl filmjölk, 3%

Gör så här:
Koka ihop havregryn, rågkross, kruskakli, vatten till gröt
Tag kastrullen från värmen. Rör ner smör och filmjölk
Låt blandningen svalna till fingervarmt =37° (ca 15 min)
____________________________________________________________
Övriga ingredienser
25 g jäst
1 tsk salt
1 msk sirap
Ca 8 dl rågsikt

Gör så här:
Blanda ut jästen med den fingervarma gröten
Tillsätt salt, sirap, rågsikt. Arbeta ihop till en deg
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.

Knåda degen på mjölat bakbord
Rulla ut en rulle och platta till den, ca 10x50 cm 
Skär ut 15 st trekanter, se bild!
Låt bröden jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.

Pensla ev. brödet med vatten. Strö över havregryn
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 12 min

_______________________________
Fler recept på frallor hittar du HÄR >>
___________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

5 kommentarer:

  1. Hej Edith,
    Jag har läst din blogg ett tag och jag gillar den skarpt. Grötbullarna ska testas snarast.
    /Freja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, så kul att läsa :D Just nu är det lite längre tid mellan blogginläggen än normalt och det beror på att vi fortfarande njuter av ett skönt sommarlov, när skolan drar igång för barnen igen rullar bloggen på snabbare med tätare inlägg. Stort tack för din kommentar och lycka till med grötbullarna :)

      Radera
  2. Hej!
    Dom ska jag testa på "mina" barn till veckan! Kul med trekantiga! Ytterligare en bra ide!!
    Kram o ha det gott
    Lisbeth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt, jag blev verkligen jättenöjd med de här bullarna, de mättar så bra och barnen gillade dem jättemycket. Mycket bättre än brödet som mina barn brukar välja i affären och har bullarna bara svalnat ordentligt går de alldeles utmärkt att frysa in. Jag har gjort två satser till efter detta blogginlägget och lagt in bullarna i frysen, perfekt som frukost när skolan börjar igen.
      Stort tack för din kommentar :)

      Radera
  3. Ååhhhh vad häftigt att göra bröden trekantiga :)
    Ser lite lyxigare ut !
    Tack för tipset
    Mvh Catarian A

    SvaraRadera