måndag 8 september 2014

Bananmuffins med daim och kolagrädde

Supergoda bananmuffins med daim och kolagrädde
På bilden är de bakade i miniformar (kräver då kortare gräddningstid, långt ner i ugnen i 220° i ca 10 min)
 Receptet är anpassat efter stora muffinsformar.

Steg 1, muffins:
1 st banan
2 dl strösocker 
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 st dubbeldaim, se bild!

Mosa bananen med strösockret och smält smöret.
Vispa ihop bananmos, smör, mjöl, ägg, vaniljsocker, bakpulver.
(använd elvisp)
Hacka daimen och rör ner den i smeten.
Fördela smeten i 12 st muffinsformar.
(använd muffinplåt för bäst resultat)
Grädda långt ner i ugnen i 220° i ca 15 min.
(tiden längst upp under bilden gäller endast om man gräddar muffins i miniformar)
______________________________________________________
Steg 2: Kolagrädde:
3 dl vispgrädde
3 dl kolasås
(Gör egen kolasås (RECEPT HÄR >>) eller använd färdigköpt)
Tips! Gör du egen kolasås efter mitt recept så blir det kolasås över, förvara i kylskåp och servera till glass!

Vispa grädden och blanda den med 3 dl kall kolasås.
Spritsa/klicka kolagrädden på den avsvalnade muffinsen.
______________________________________________________
Fler recept på muffins hittar du HÄR >>
_____________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>

2 kommentarer:

  1. Alltid kul med nya mufffinsrecept får nog testa dina nästa gång.Går det att frysa med kolagrädden på?
    Ha en fortsatt bra dag från Barbro som gillar din blogg.♥♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ♥ Muffinsen går bra att frysa men kolagrädden blir bäst om du spritsar på strax innan servering.

      Radera