onsdag 17 september 2014

Saftig råglimpa - Ett bröd bakat med bikarbonat

Saftig råglimpa - Ett snabbt och lättbakat bröd med bikarbonat
Arbeta ihop degen för hand med tex. en träslev.

4 dl rågsikt
2 dl rågmjöl
1 dl havrekli
1 dl hela linfrön
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
2 tsk bikarbonat
0,5 dl mörk brödsirap
4 dl fil, valfri fetthalt
1 msk matolja

Blanda ihop rågsikt, rågmjöl, havrekli, linfrön och salt/kryddor.
Rör i bikarbonat.
Blanda i sirap, fil och matolja i mjölet.
Arbeta ihop till en ganska lös deg.

Häll ut smeten i en smord brödform, se bild!
Ställ in brödet längst ner i en kall ugn 
Sätt på ugnen på 200° och grädda brödet i 50 min.

Stäng av ugnen, låt brödet grädda klart på eftervärme i 10 min.
_____________________________________________________
Mina recept på bakpulverbröd hittar du HÄR >>
______________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>

2 kommentarer:

  1. Tackar för receptet! En nyttigare limpa som kanske kan funka till mina killar ;) kram Suss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då håller jag tummarna för att de gillar det :D

      Radera