tisdag 5 maj 2015

Rabarberpaj med smuldeg

Det här är något av det godaste jag vet! Rabarberpaj med smuldeg och så lite vaniljglass till. Nu börjar det dyka upp rabarber både i kökslanden och i frukt och gröntdiskarna i butikerna. Även i annonsbladen har jag sett rabarber och det gillas eller hur! Smidigast tycker jag det är att göra en rabarberpaj med ett täcke av smuldeg, det går ju rasande snabbt att göra. Alla ingredienserna till smuldegen arbetas ihop i en kastrull och sedan fördelar man bara degen över rabarber som man skurit i bitar och blandat runt med strösocker och potatismjöl. Och så hopp in i ugnen. Lätt som en plätt.

5 kommentarer:

  1. Min rabarber är redan ganska präktig men jag är inte så förtjust i söt paj. Tur egentligen, för min mage tål inte rabarber så bra! Familjen i övrigt jublar dock när jag bakar paj så det här receptet får vi väl testa!

    Jag såg att jag inte hade svarat på din fråga om min header - förlåt. Jag är minst sagt senil ibland. Det är en kompis till min dotter som har målat den. Hon blev jätteglad att du tyckte att den var fin!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen jättefin!! Hon är en riktig talang! Hoppas att familjen gillar rabarberpajen :D

      Radera
  2. Här hemma bara väntar de på att rabarbern ska komma upp lite till så det blir smulpaj snart :) tack för recept. Kram Suss

    SvaraRadera
  3. Alltid gott med den första rababerpajen- gjorde en ny variant med maräng över. Sen får man ju glömma frallorna som du fick tips i fjol heller. Ha en bra dag / kram Barbro

    SvaraRadera
  4. Smulpaj med rabarber är sååå gott! Längtar tills vi är hemma i Svergie i sommar så vi kan få mumsa på rabarber :)

    SvaraRadera