söndag 10 januari 2016

Tekakor med dinkel

Saftiga och goda tekakor med dinkel - 18 st (X-tra bild HÄR >>)
1 st paket med 1 kg siktat dinkelmjöl räcker till detta receptet

Recept
5 dl mjölk
50 g jäst
3 msk honung
1 äggula
1 tsk salt
200 g rumsvarmt smör
12-13 dl siktat dinkelmjöl

Gör så här:
Värm mjölken till fingervarmt = 37°
Rör ut jästen med lite av den fingervarma mjölken.
Häll i resten av mjölken, honung, äggula, salt.
Arbeta in tärnat smör och mjölet. 
(när degen släpper bunkens kanter är mjölmängden lagom)
Arbeta degen i bakmaskin i ca 5 min. 
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 45 min.

Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Arbeta ut 18 st tekakor, ca 1 cm tjocka
 (Tips! Dela degen i 3 delar och sedan varje del i 6 bitar. Rulla ut bullar och platta till)
Nagga. Låt jäsa på bakplåt under bakduk i ca 30 min.

Grädda i ugnen, strax under mitten, i 250° i ca 8 min.
__________________________________________________
Fler recept i kategorin övrigt bröd hittar du HÄR >>
___________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>

2 kommentarer:

  1. tror nästan jag måste köpa hem lite olika mjöl sorter tills på onsdag då jag är ledig, och kan baka bröd med min julklapp.

    En Ankarsrum !

    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ohh låter som du fått en trevlig julklapp :D De här tekakorna är verkligen supergoda, jag lovar! KRAM

      Radera