onsdag 6 april 2016

Banankaka med glasyr

Släng inte prickiga bananer - Gör banankaka av dem istället
Den här varianten med glasyr är Melwins favorit 

Steg 1, Banankaka
100 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1 krm salt
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
3 stora väl mogna bananer eller 4 små

Gör så här:
Smält smöret. Låt svalna.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
Rör ner smöret, mjölk och salt

Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel. Rör ner i smeten.
Mosa bananerna. Blanda försiktigt ner i smeten.

Grädda i smord och bröad springform Ø ca 24 cm
Mitt i ugnen i 175° i ca 40 min. Låt svalna.
(kolla med provsticka om kakan är klar)
_________________________________
Steg 2, Glasyr
100 g smör
3 dl florsocker
1 äggula
0,5 msk vaniljsocker

Gör så här:
Smält smöret
Vispa med elvisp ihop samtliga ingredienser
Bred glasyren över den avsvalnade banankakan
Ställ in i kylen tills glasyren stelnat
Tips! Extra god blir kakan med riven kokos över glasyren
___________________________________________________
_____________________________________________

2 kommentarer:

  1. Ledig dag idag, jag gör denna kaka till mannen som fyllde år igår och älskar bananer i kakor. Eftersom jag köpte billiga prickiga bananer förr veckan och la i frysen så finns det hemma.

    Tack för detta recept.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Gjorde din banankaka med glasyr till sonens sju års kalas. Tyvärr en besvikelse! Glasyren blev ej flytande som på bilden ovan! Vad gjorde jag för fel?! Skulle det smälta smöret vara varmt då samtliga ingredienser vispas ihop? Dessutom var glasyren smaklös, använde samtliga ingredienser som var uppräknade i receptet.

    Mvh Maria

    SvaraRadera