fredag 29 april 2016

Daimrutor

Baka goda daimrutor i långpanna - ca 30 st
Jag hade små daim hemma men det går lika bra med 3 st dubbeldaim

Steg 1, Botten
4 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl ljummet vatten

Gör så här:
Vispa ägg och strösocker pösigt
Blanda vetemjöl/bakpulver. Rör ner i smeten.
Blanda ner vattnet

Grädda i djup smord pappersklädd ugnsplåt ca 30x40 cm
Långt ner i ugnen i 175° i ca 30 min. Låt svalna.
(kolla med provsticka att kakan är klar)
_____________________________________________________
Steg 2, Glasyr
200 g smör
2,5 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 äggulor
3 st dubbeldaim

Gör så här:
Smält samman allt i en kastrull (utom daim)
Låt sjuda under omrörning tills glasyren tjocknar
Bred på glasyren över kakan
Hacka daim - Strö ut över glasyren

Låt stelna tills det går att skära fina rutor, ca 30 st
____________________________________
Fler recept på mjuka kakor hittar du HÄR >>
________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>

2 kommentarer:

  1. Mums! Det här receptet ska jag ge en av döttrarna som älskar att baka! (Och älskar dajm)

    Kram Jenny

    SvaraRadera