onsdag 3 september 2014

Supergod kladdkaka med mintchokladfluff

Kladdkaka med mintchokladfluff
Denna gången kombinerade jag ihop två av mina favoriter, bästa kladdkaksreceptet och bästa fluffen.
Och det blev sååå gott, ännu ett recept som fick hoppa in i kategorin EDITHS BÄSTA >>

Steg 1, fluffen:
3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad mint, se bild!

Värm grädden i en kastrull tills den blir het.
(Obs! grädden ska INTE koka!)
Bryt chokladen i bitar.
Låt chokladen smälta i den värma grädden under omrörning.
Låt blandningen svalna i kylen i 5 timmar eller längre.
(Det går alldeles utmärkt att låta blandningen stå i kylen över natten tex.)
_________________________________________________________________________________
Steg 2, kladdkakan:
125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Smält smöret.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Blanda sist ner det smälta smöret.

Grädda kakan i en smord springform, ca Ø25 cm
mitt i ugnen i 150° i 30 min.

Låt svalna helt, gärna i kylskåp.
(det går alldeles utmärkt att även förbereda själva kladdkakan dagen innan servering)
_________________________________________________________________________________
Steg 3:
Vispa upp fluffen med elvisp.
Bred ut den på den kalla kladdkakan och servera.
(toppa ev. med hackad choklad eller strössel)
______________________________________________________
Fler recept på kladdkakor hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>

2 kommentarer: