onsdag 25 maj 2016

Fyllda vetebullar

Fyllda vetebullar med galet god fyllning (ca 16 st, ganska stora)
Ett recept ur kategorin EDITHS BÄSTA >>

Recept
100 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
0,75 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 tsk kardemumma
Ca 9 dl vetemjöl

Fyllning: 100 g smör, 1 dl strösocker, 0,5 msk vaniljsocker
Topping: ägg och pärlsocker
________________________________________
Gör så här:
Smält smöret. Häll i mjölken. Värm till fingervarmt = 37°
Rör ut jästen med lite degspad
Tillsätt resten av degspadet, ägg, socker, salt, kardemumma
Arbeta in mjölet tills degen släpper bunkens kanter

Rulla ut 16 bullar
Lägg dem på pappersklädd plåt eller i formar.
Blanda ihop fyllningen. Gör en stor fördjupning i varje bulle.
Fördela ut fyllningen i varje fördjupning, se bild!

Låt jäsa under bakduk i 45 min.

Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker
Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 8 min.

Tips! Dessa bullar har jag även gjort med kanel HÄR >>

_______________________________________
_________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

7 kommentarer:

  1. Så smarriga bullar, gillar sånt som blir gott och är enkelt att göra :)
    Roliga och bra recept du har, tänkte testa tunnbröden

    SvaraRadera
    Svar
    1. De blir supergoda, jag lovar!! Så goda med liten arbetsinsats, det gillas :) Åh, vad roligt att du ska testa att baka tunnbröd. Jag har ett tunnbrödsrecept med bakpulver, de gräddas i stekpanna och så finns det ett recept med jäst som gräddas i ugnen. Oftast brukar jag grädda i stekpanna, det känns så himla trevligt tycker jag :D LYCKA TILL

      Radera
  2. Jag brukar göra liknande bullar som heter smörbullar och därför blev jag nyfiken och provade att göra dessa med bara en jäsning..De blev jättegoda! Men jag valde att göra 30 st istället och de blev ändå stora!
    Men jag undrar har precis köpt ny spis med varmluft och induktion...är inte helt bekväm med den ännu...brukar du baka med varmluften eller kör du vanligt? Bullarna bakade jag som vanligt för att jag fegade lite..använder mig mycket av dina inspirationsrecept! Tack för att du delar med dig av allt det goda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej :) Vad roligt att du testat att baka bullarna, de blir ju stora så vill man ha mindre går ju det alldeles utmärkt. Hur länge gräddade du dem när du gjorde 30, vore snällt om du ville dela med dig av det. Kanske någon läsare som vill följa ditt tips och göra bullarna mindre. Kul med ny spis, jag har också varmluft men använder den nästan aldrig. Varför vet jag inte, det går av gammal vana att jag ställer in ugnen på vanlig över och undervärme. Kanske dags att börja använda varmluften även för mig :D Ha det gott och tack för din kommentar!

      Radera
    2. Jag gräddade dem ungefär samma tid..men stod och passade dem så tog dem direkt när jag tyckte att färgen var lagom. Hälsningar Ann-Christin

      Radera
  3. till lördags fikat , TACk så mycket

    SvaraRadera