måndag 17 augusti 2015

Sockerkaka med smörfyllning

Tjoho, här kommer ett nytt riktigt bra recept i kategorin EDITHS BÄSTA >>
En enkel sockerkaka med helt galet god smörfyllning :D Ni måste testa!

Sockerkakssmet 
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten

Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
Koka upp vattnet. Blanda ner det kokheta vattnet i smeten.

Häll smeten i en smord och bröad springform, ca Ø 25 cm.
Grädda långt ner i ugnen i 175° i ca 40 min.
Låt svalna. (X-tra bild HÄR >>)
___________________________________________________
Fyllning
125 g smör
1 dl mjölk
0,5 dl vaniljsocker
Florsocker

Koka ihop smör, mjölk och vaniljsocker under omrörning.
När fyllningen tjocknat är det klart, 5-7 min.

Dela sockerkakan på mitten.
Häll fyllningen på understa delen. Lägg den andra delen över.
Pudra florsocker över kakan innan servering.
__________________________________________________
__________________________________________________________________________

2 kommentarer:

  1. Mums så gott detta blev, jag lät smör, grädde och vaniljsocker koka lite extra och det blev nästan till kola sås, serverade med hallon till.

    Du är toppen !

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt fina recept du har. Har provat flera. Just nu står din kanelbullesockerkaka i ugnen. Nu tänkte jag att jag skulle prova denna. Ska det verkligen vara 1/2 dl vaniljsocker i fyllningen? Tack för goda recept!

    SvaraRadera