onsdag 20 januari 2016

Kladdkaka med hackad daim

En suuupergod!!! kladdkaka med chokladtopping täckt av hackad daim :D

Kladdkaka
125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda i smöret.

Grädda i smord springform, ca Ø 25 cm
Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt svalna i formen.
____________________________________________
Topping
200 g mjölkchoklad
3 msk vispgrädde
2 st dubbeldaim

Bryt mjölkchokladen i bitar. 
Smält ihop choklad och grädde över vattenbad.
Bred ut chokladen över kladdkakan.
Hacka daim och fördela över hela kladdkakan.

Serveras kylskåpskall med vispad grädde

=====================================
*Få fler tips på enkla recept - Följ Madame Edith på facebook HÄR >>
Instagram @madameedithblogg HÄR >>
__________________________________________
_____________________________________________________________

2 kommentarer:

  1. Ännu en kladdkaka som du bjuder oss på ? Går det frysa denna ?
    Du ska ha tack för alla goda recept som du delar med dej av.
    Kram Barbro

    SvaraRadera
  2. Jag har testat och baka ett par av dina recept på kladdkakor, och det har blivit hur bra som helst! Dina recept är de bästa jag har bakat.
    Skulle du kunna lägga ut ett recept på en nougatkladdkaka? Gärna med nougat i och någon nougat/choklad som glasyr.

    SvaraRadera