fredag 4 mars 2016

Citronkladdkaka

Detta recept på citronkladdkaka är uppdaterat med en ny bild

Recept
150 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Saft från 1 st citron, ca 4 msk
1,5 dl vetemjöl

Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda ner vaniljsocker och citronsaft i äggsmeten.
Tips! För mer citronsmak - Finriv även ner det yttersta skalet från citronen
Rör ner vetemjöl och det smälta smöret.

Grädda i smord springform, Ø ca 24 cm
Mitt i ugnen i 150° i 30-35 min
(anpassa tiden efter hur kladdig du vill ha den. Den lösa smeten stelnar i kylen)

Låt citronkladdkakan stelna i kylen.
Pudra på florsocker. Servera med vispad grädde/hallon
____________________________________
___________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar