Julmuffins med kanel och apelsin
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
½ dl saft från en apelsin
Rivet skal från en apelsin
2 dl vaniljyoggi
Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i äggsmeten.
Blanda ner det smälta smöret.
Blanda förskitigt ner apelsinsaft, apelsinskal och vaniljyoggi
Fördela smeten i 12 st stora muffinsformar.
(använd muffinsplåt för bäst resultat)
Grädda längst ner i ugnen i 175° i 25 min
åh dessa skulle ja älska,är galen i apelsin i bakverk..mmm så gott och med kanel,så juligt.smaskens
SvaraRaderaDe där kanske man ska ta och prova lite längre fram. Jag har ju tyvärr en make som inte gillar apelsin i mat och bak men det brukar gå i ändå. Han är en sån godisråtta.
SvaraRaderaHär hemma har det varit macarons bak. Smak av pepparkaka och karamell blev det. Sen två plåtar små saffranssemlor som ska var istället för tårta imorgon på kalaset.
Kram Teres
Känner doften av dem
SvaraRaderaSer väldigt gott ut
Ha en skn kväll
Å så goda de ser ut!
SvaraRaderaFin detaljbilder här nedan, blev det någon stjärna av pinnar?:)
Ha det gott!
Kram Sofi
Japp, jag knåpade ihop en. Den blev lite större än jag tänkt från början men väldigt fin ändå :)
RaderaKram!
Huva så mumsig den ser ut! Ja, jag längtar efter vintern. Den får komma till advent tycker jag.
SvaraRadera/mia
Vilka fina muffins och kanel och apelsin doftar gott!
SvaraRaderaMmmm känner lukten ända hit .Tack söta för receptet.Ska provas.Ha en skön söndag fina du .Kramar Rita ♥
SvaraRaderaDet lät gott, måste jag testa.
SvaraRaderaKram