5 äggvitor
2 dl strösocker
1 krm ättiksprit
4 dl florsocker
½ dl krossade polkagrisar
Vispa äggvitan, strösockret & ättikspriten
med elvispen till en fast smet.
Sikta ner florsockret & lägg i polkakrosset.
Vispa ihop allt.
Klicka eller spritsa ut små maränger på
en bakplåtsklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen
100 grader 1 - 1,5 timme
(Tiden varierar lite beroende marängens storlek)
Så goda de låter! Funderar på att göra sega maränger nån gång..har du provat det? Om jag får tid idag ska jag nog vispa ihop en saffranskaka..sambons favorit :) Ha en bra dag! Kram Marina
SvaraRaderaVisst är det gott när marängerna är lite sega.
RaderaJag tog faktiskt ut dessa maränger lite innan de var klara. De blev lite spruckna i kanterna men underbart sega och goda inuti :)
Saffranskaka är smaskens!
KramKram
Wow..Vilken fin bild och fikasugen blir man oxå. Mönstret under jättesnyggt. Ha en bra dag. Kram
SvaraRaderaJag säger bara en sak; Mumsfillibabba!!!!! :)
SvaraRaderaÅåååå du har så underbara tips...måste bara testa !!
SvaraRaderaKramar
Fantastiskt :)
SvaraRaderaOm man hade lite av din energi så skulle jag vara glad :)
Kram
Jessica
Hihihi, det är så roligt att kika in till dig. Vi tänker så lika du och jag när det gäller bakning. Igår bakade jag saffrans maränger och de blev supergoda. Kanske ska prova dina med.
SvaraRaderaKram Teres
Gudis så gott. Jag försöker att hålla mig ifrån socker, tur dom är på bild.
SvaraRaderaKram
AC
Dom måste jag prova!!!! Gott med mintsmak till allt det söta!
SvaraRaderaÅ dessa ser farligt goda ut!;)
SvaraRaderaKram Sofi
Har bara provat på maränger i micron för jätte länge sen.men riktiga ugnsmaränger skulle vara roligt att testa. jätte länge de ska vara i ugnen, de visste jag inte.
SvaraRadera~M~
Åh.. tack för receptet, det ska provas snarast.
SvaraRaderaVar gärna med i min tävling i bloggen. http://wonderings.blogg.se/2012/december/forsta-advents-tavling.html
Ha en superfin Första Advent.
Här fastnade jag !! Nu är du sparad så skall jag titta in ikväll igen!!!! Superhärlig blogg!<3
SvaraRadera