Inkokt laxfilé - Smidig tillagning som ger en mycket smakrik laxfilé
(4 portioner)
500 g laxfilé
5 dillkvistar
(eller ca 0,5dl hackad dill)
12 vitpepparkorn
2 morötter (delad i bitar)
1 stor gul lök (delad i bitar)
5 lagerblad
1 dl vitvinsvinäger
2 msk salt
1 liter vatten
Dela laxen i kuber och lägg dem med lite mellanrum i en form.
Koka de övriga ingredienserna i 5 min.
Sila bort bitarna och häll det uppkokta vattnet
(lagen) över fisken.
Klä in formen med plastfolie och stick några små hål i plasten.
Låt laxen svalna i lagen ca 2 timmar.
Servera till kokt potatis
(vintertid finns färskpotatis att hitta i frysdisken)
Grönsaker och en sås på gräddfil eller creme fraiche.
_________________________________________________________________________________
Fler laxrecept hittar du HÄR
Mmm vad gott .Tack söta du för alla goda och underbara recept du lägger ut.Ha en härlig start på veckan.Kramar Rita ♥
SvaraRaderaOh, så gott och vacker mat, jag tycker om vacker mat också! Tack för receptet.
SvaraRaderaAgneta kram
Mums oj vad jag gillar lax!!! Tack för alla recept du alltid bjuder på :) Tavlan är så cool :))) Kramar Anna
SvaraRaderaÅ vad det såg gott ut, det var riktigt länge sedan jag gjorde det så tack för att jag blev påmind. Ha en bra kväll Karin
SvaraRaderaOh.. så gott det ser ut!
SvaraRaderaTack för receptet.. ska testas!
Önskar dig en fin och solfylld helg!
Kram Marie
Det där tror jag att jag måste testa...och sparris, mums!!
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram bia
Hejhej. Lax är ju så himla gott!!! Vilken fin tavla du skaffat. Den med kaninkvinnan ;)
SvaraRadera/mia
Låter riktigt gott.
SvaraRadera