onsdag 24 juli 2013

Det kliar i bloggfingrarna!

Ibland förstår jag inte riktigt varför jag tog en bloggpaus. Jag minns ju tydligt varför jag tog beslutet just då. Men en paus blir ju så definitiv och ibland känner jag mig så sugen på att bjuda er på ett nytt recept eller att få dela med mig av någon bild som jag känner mig så där extra särskilt nöjd med.
Just då kliar det rejält i bloggfingrarna kan jag lova och pausen känns som en idiotgrej som jag inte skulle gjort.
Men när jag har bestämt mig för något brukar jag försöka att hålla det. (med betoning på försöka för ibland har jag ju klämt in något litet inlägg trots allt...)

Några av er har jag haft kontakt med via min facebooksida.
Vilket har varit väldigt trevligt!
Dit välkomnar jag naturligtvis er allihop. Så passa på att gilla Madame Edith på facebook genom att klicka på gillaknappen längst upp i högersplaten. Då kommer du inte att missa när jag drar igång bloggen igen.

Nu önskar jag er en fortsatt fin sommar med mycket sol och bad.
Vi ses snart igen!

9 kommentarer:

 1. Du finns möjligtvis inte på Instagram också? Själv heter jag @lottasfotografi där. Hoppas vi ses där! :) Ha en fortsatt skön sommar! Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Du är välkommen tillbaka när du än känner att det är rätt. Njut och ha en riktigt bra sommar. Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Tusen tack för din kommentar inne hos mig.
  Ha en riktigt skön sommar.
  Kram Bodil.

  SvaraRadera
 4. Så roligt att du snart är tillbaka! För visst saknar jag dina fina blogginlägg!
  Hoppas att du har det riktigt gott i sommarens ljuvliga dagar!
  Kram
  M.E

  SvaraRadera
 5. Ibland behöver man ta en paus från allt och verkligen ta tillvara på det som finns runt omkring i verkliga livet :-)
  Tack för titten hos mig :-)

  SvaraRadera
 6. Var sak har sin tid :) Vad roligt att du hittade mig så jag kunde hitta dig! Kram!

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Fast bloggpaus behöver ju inte vara så definitivt egentligen. Det är ju bara en lite paus som kan vara allt ifrån några timmar till fler månader beroende på vad känner för. Jag tror att det kan vara bra att lyssna på sig själv och ta en paus när man behöver. Ta en paus tills det kliar i fingrarna helt enkelt. ;) Det behöver ju inte vara en paus på en viss förbestämd tid.

  Dessutom så driver de flesta inte sina bloggar på en professionell nivå, så då är det bara dumt att få ångest över att inte blogga på en eller några dagar. Så farligt är det ju inte med en paus. :) Det kan t.om. vara bra för själen att slippa tänka på bloggen ett tag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina kloka ord! Om inte jag hade gått ut med att jag tagit paus i bloggen över sommaren så hade jag aldrig kunnat slappna av. Att veta att mina läsare kikar in och blir besvikna över att det aldrig finns något nytt känns inte bra. Jag jagar inte någon hög statistik över besökarantalet så därför kände jag att det var bättre att tala om att det pågår ett litet uppehåll på bloggen just nu. Hellre nöjda besökare när bloggen är aktiv än många missnöjda när bloggen är inaktiv.

   Pausen har precis som du skriver varit bra för mig. Jag går lätt in ett projekt alldeles för hårt. Och det mår ju ingen bra av. Nu har det gått ett tag sedan jag bloggade och ny energi har fyllts på.
   Och det behövde jag verkligen för att kunna fortsätta känna glädje med mitt bloggande. För det är ju det viktigaste, att det känns roligt och inte ett "måste".

   Och det är ju verkligen så att de allra flesta lägger ner väldigt mycket tid på sina bloggar utan att tjäna en enda krona. Och det kan ju också kännas frustrerande med tanke på alla timmar som man faktiskt skänker till bloggen och dess läsare. Men i mitt fall har jag ett mål och bloggen är min väg dit... Sedan så är det ju fantastiskt roligt med all respons man får av alla läsare. Utan dem vore bloggandet inte mycket värt!

   Tack för din kommentar, alltid roligt att få en så personlig och klok respons på ett inlägg.

   Radera