Somriga och goda sockerbullar fyllda med drottningsylt (30 st)
OBS! Sockerbullarna toppas med 100 g smält smör och 3 dl strösocker
Recept
150 g smör
OBS! Sockerbullarna toppas med 100 g smält smör och 3 dl strösocker
Recept
150 g smör
5 dl mjölk
1,5 dl strösocker
2 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
1 ägg
50 g jäst
ca 14 dl vetemjöl
Drottningsylt
ca 14 dl vetemjöl
Drottningsylt
Gör så här:
Smält smöret
Rör ner mjölk, socker, kardemumma, salt, ägg
Värm till 37° = fingervarmt
Rör ner mjölk, socker, kardemumma, salt, ägg
Värm till 37° = fingervarmt
Rör ut jästen med lite av blandningen.
Arbeta in resten av blandningen och mjölet
(mängden vetemjöl är lagom när degen släpper bunkens kanter)
(mängden vetemjöl är lagom när degen släpper bunkens kanter)
Jäs under bakduk i 40 min.
Knåda degen på mjölat bakbord. Forma till 30 bullar.
Platta till. Klicka ut 2 msk sylt/bulle. Nyp ihop.
Platta till. Klicka ut 2 msk sylt/bulle. Nyp ihop.
Lägg bullarna med skarven nedåt på ugnsplåt
Jäs under bakduk i 30 min.
Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 8 min.
Doppa toppen av bullarna i smält smör. Vänd i socker
_________________________________
Fler recept på vetebröd hittar du HÄR >>
________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
För fler goda recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Fler recept på vetebröd hittar du HÄR >>
________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
För fler goda recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Hur många bullar blir det av en sats? :)
SvaraRaderaDu får ut ca 30 st bullar på detta receptet.
Radera