fredag 22 november 2013

Julbordsfavoriter och mysiga ljuslyktor

Idag har vi tjuvsmakat på lite av det vi tycker är allra godast på julbordet. Prinskorvar, köttbullar, ägghalvor och ugnsomelett med räkstuvning. Helt galet gott! Köttbullarna är dem som jag gjorde i ugnen,  jag har förvarat dem i frysen sedan dess och nu efter att de tinat lite stekte jag bara till dem i en klick smör innan servering. Köttbullsreceptet hittar du här. Receptet på omeletten med räkstuvning dyker upp på blogg snart.
De fina och stämningsfulla ljuslyktorna hittade jag på Ica Maxi, de är verkligen supersöta och nästa gång jag är där och handlar ska jag köpa på mig några till! Jag skulle vilja sprida ut dem lite överallt här hemma. Lampor och lyktor är något som jag är särskilt förtjust i och speciellt lyktor under denna tiden av året. Det är ju ett så enkelt och snabbt sätt att göra det mysigt och ombonat.

10 kommentarer:

  1. Inte utan att man börjar längta efter julens godsaker. Ljuslyktorna är ju riktigt fina...undrar om de finns på Maxi i Skövde.

    Må så gott och ha en härlig helg

    Kram Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag köpte mina på Ica Maxi i Jönköping, har för mig att de var med i veckans annonsblad så då borde de ju finnas i alla Maxibutiker :) Trevlig helg till dig med!

      Radera
  2. Hallå där!
    Ang lägenhetsletandet. Jo det känns verkligen jätte jobbigt att behöva känna sig tvungen att flytta. Trivs ju annars bra i själva lägenheten. Är ju även svårt att hitta en som passar när utbudet är litet. Men det är bara att försöka bita ihop.
    Så gott med julmat. Nästan så jag längtar lite :)
    Ha en fin kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Fina bilder och ljuslyktorna snygga :) Ha en trevlig kväll. Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Men så sugen jag blev på ett litet julbord nu...
    Önskar dig en riktigt fin helg!
    kram M.E

    SvaraRadera
  5. Mmmm, vad gott. Vi åt faktiskt en jultallrik här hemma förra veckan med. Vi blev så sugna på Janssons frestelse och prinskorv. Till det måste man ju bara ha ägghalvor, kalvsylta och rödbetssallad.

    Kram Teres

    SvaraRadera
  6. Mums! Min mammas omelett är en favorit på julbordet! Fast jag vill ha champinjonstuvning!

    Ska kolla in ditt köttbullerecept! Ha en fin helg! Kram Jenny

    SvaraRadera
  7. Köttbullarna har jag bestämt att jag ska göra till jul. Verkar jättegott det där. Omelett är en av mina favoriter och med räkor blir det supergott!
    Nu vart jag hungrig.
    Fina lyktor!!
    kram och trevlig helg
    Fia

    SvaraRadera
  8. Så fantastiskt gott med julmat. Kram.

    SvaraRadera
  9. Ja tänk, snart är det dags att laga julmat, det går verkligen undan. Vi planerade lite i helgen inför julen, vem som ska göra vad och så vidare, nästan lika roligt det som själva tillagningen och ätandet:)

    SvaraRadera