Julgodis - Daimtryffel
1 dl vispgrädde
50 g smör
250 g mörk choklad
100 g philadelphiaost
100 g daim
kakao
Låt vispgrädde och smör koka upp under omrörning.
Tag kastrullen från värmen. Rör ner den mörka chokladen, delad i bitar
När blandningen är slät rör du ner philadelphiaosten.
Låt svalna i 20 min.
Hacka daimen och rör ner den i smeten.
Låt svalna i rumstemperatur i ca 2 timmar.
Forma till runda kulor och sikta över kakao
Förvaras i kylskåp.
(godast är de att äta inom några dagar eftersom daimen smälter efter ett tag i kylen)
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
Har suttit här ett bra tag nu och kikat runt, vilket fantastiskt fint hem ni bor i, blir så inspirerad till att måla vitt överallt här hemma med :)
SvaraRaderaTryffel är sagolikt gott det med, här blev det lakritstryffel istället för daim :)
// Malin
Önskar en riktigt God och Fröjdefull Jul ♥
SvaraRaderaJulkram från Lollo
Kan riktigt känna hur de smälter i munnen...så gott. Ha en riktigt fin jul. Kram Anette
SvaraRaderaGott som alltid på din blogg ;)))
SvaraRaderaÖnskar dej en GOD JUL !
Kram från bia
Önskar dig en God Jul och ett Gott Nytt År!:)
SvaraRaderaKram
Gokväll vännen!
SvaraRaderaHar läst ikapp lite här.
Jag tycker du verkar vara en modig, varmhjärtad och mycket härlig människa!
Man ska inte bry sig om negativa kommentarer men ändå gör man ju det, tyvärr. Men oftast så är det ju faktiskt bara en persons åsikt, tänk va många vi är som tycker att du och din blogg är fantastisk:)
Fortsätt som du gör, både du och dina recept inspirerar oss alla!
Nu önskar jag dig en riktigt God Jul!
Stor kram till dig
God Jul-kramar från mig till dej!
SvaraRadera