Laxfilé i gräddig vitlökssås ( detta recept räcker till ca 4 port )
Mycket lättlagat och fantastiskt gott!!
4 st tinade laxfiléer,
(ca 125g per styck)
Sås:
100 g creme bonjour vitlök
5 dl vispgrädde
2 äggulor
½ dl hackad dill
salt/vitpeppar
(toppas med halverade cocktailtomater)
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.
(salta lite på dem)
(salta lite på dem)
Vispa ihop ingredienserna till såsen.
(salta och peppra efter eget tycke och smak)
Häll såsen över laxfiléerna.
Strö över tomaterna.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 25 min.
(kolla att laxen är helt klar, tiden kan skilja mellan olika ugnar)
(kolla att laxen är helt klar, tiden kan skilja mellan olika ugnar)
Låt vila lite innan servering.
Gott till kokt potatis eller ris med tex sparris eller en grönsallad.
______________________________________________________
Fler laxrecept hittar du HÄR
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
______________________________________________________
Fler laxrecept hittar du HÄR
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
det låter väldigt gott .tack tack för bra recept
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaLåter som något som barnen skulle gilla också! Vilken gullig bild med lilla handen!
SvaraRaderaKram Jenny
Mm.. låter gott! Har du provat receptet med något annat än lax?
SvaraRaderaJag har nämligen en som inte gillar lax.
Önskar dig en fin start på veckan!
Kram Marie
Imorgon kommer det ett recept med torskfilé, också jättegott :)
RaderaKram!
Perfekt!!! Jag som ska ha lax imorgon, så den såsen ska jag prova :) Kram Anna
SvaraRaderaDetta ska testas - älskar lax!
SvaraRadera/Kram & Tack för receptet ...