måndag 17 mars 2014

Grova frukostbullar

Grova frukostbullar. Detta recept ger 15 st bullar
Frukostbullen på bilden är fylld med en enkel och god kesoröra.
Recept på kesoröra hittar du HÄR >>

 5 dl vatten
50 g jäst
4 msk matolja
2 tsk salt
2 msk honung
0,5 dl krossade linfrön
2 dl havregryn
3 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
Ca 4 dl vetemjöl

Värm vattnet till fingervarmt = 37°
Rör ut jästen med lite vatten.
Tillsätt resten av vattnet, matoljan, saltet och honungen.
Arbeta in linfrön, havregryn, rågmjöl och grahamsmjöl.
Sist arbetar du in vetemjölet.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.

Knåda degen på mjölat bakbord. Arbeta ut 15 st bullar.
(tillsätt ev. mer vetemjöl)
Doppa ovansidan av bullarna i grahamsmjöl.
Låt bullarna jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.

Grädda mitt i ugnen i 250° i 12 min.
______________________________________________________
Fler recept på frallor hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>

6 kommentarer:

  1. Hej Madame! I dag har jag länkat till dig, min favoritblogg inom mat/bak. Bara så du vet. Tack för inspirationen och ha en bra dag...
    Kram

    SvaraRadera
  2. bara mera gott Kladdkakan me dajmgrädde va super God fortsättning

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har du testat att baka den, visst är den god och blir garanterat kladdig :D

      Radera
  3. Så gott !
    Till helgen så ska jag ta och baka lite bröd igen :)

    Ha en fin vecka med dina !

    Kramen

    SvaraRadera