6 port
1 kg kycklingfiléer
3 dl vatten
1 dl creme fraiche, 34%
2 hönsbuljongtärningar
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
maizena, ljus redning
1 dl hackad dill
pressad citron, salt, vitpeppar
Skär kycklingen i bitar.
Fräs kycklingbitarna i lite smör i en kastrull (eller traktörpanna)
Salta/peppra
Häll på vatten, creme fraiche och buljongtärningarna
Låt buljongtärningarna smälta.
Blanda i grädden och låt stå på medelvärme i ca 10 min.
Blanda i grädden och låt stå på medelvärme i ca 10 min.
Red såsen med maizena till lagom konsistens.
(använd maizena redning för ljusa såser)
Rör ner hackad dill.
Smaka av med citron, salt och vitpeppar.
Servera tex. till kokt potatis, broccoli, kokta morötter.
______________________________________________________
Fler recept med kyckling hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
______________________________________________________
Fler recept med kyckling hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
Detta recept måste jag testa,
SvaraRaderaDet tycker jag absolut, jättegott och lätt att laga :D
RaderaDetta blir så gott, en snabb och lätt genväg när man är sugen på dillkött (med kalv) men inte har tiden på sin sida:)
SvaraRaderaJa, visst är det bra!! Älskar verkligen den här rätten, så god och precis som ni skriver så påminner den väldigt mycket om dillkött. Jättegott och smidigt :)
RaderaPå något konstigt vis så blir jag alltid sugen på nåt att äta när jag kikar in hos dig och dina fina bilder :) Kram Anna
SvaraRaderaTack Anna ♥
Radera