lördag 30 augusti 2014

Nu köper vi julklappar

Julklappar kan man köpa lite när som helst tycker jag. Särskilt nu när det är rea på många ställen. Speciellt på nätet kan man hitta mycket fint till bra pris. Vissa butiker har 70-80 % rabatt nu och en del butiker kör med tag 3 och betala för 2 på sina reavaror. Jag lägger inte in några länkar till några specifika butiker idag utan det är bättre att ni googlar på det ni söker. Om jag letar efter tex lego till ett bra pris så skriver jag in så här i sökrutan på google: lego+rea+70% Jag brukar alltid skriva in ett plus mellan sökorden för då blir det en mer exakt träff.

För att hålla koll på det som jag har köpt brukar jag skriva upp vem som ska ha vad och vad det kostade. Jag tycker inte att det behöver vara alldeles precis exakt på kronan rättvist mellan barnens julklappar men på ett ungefär. På det här sättet blir ekonomin jämnare över året och man slipper julstressen. Veckan innan jul står jag i lugn och ro och slår in julklappar i köket med julmusik i bakgrunden och kan inte låta bli att tänka på de som stressar runt i julhandeln. Ganska skön känsla faktiskt. Och vill man få julkänsla från butikerna så kan man ju strosa runt på någon julskyltning eller åka iväg på en mysig julmarknad.
Eftersom julklappsinköpen är gjorda lite då och då under en längre tid så slipper man käka havregrynsgröt under januari månad och det bästa av allt man blir inte pressad att ta någon kostsam kredit för att klara julklappsinköpen.

Fler tips i kategorin hushållsekonomi - konsumtion hittar du HÄR >>

2 kommentarer:

  1. precis så där är det ju! Jag brukar också börja med juluppköpen i sept-okt. Men visst "springer" jag o köper lite i dec också.Jag har ju 5 barnbarn...o 4 vuxna barn och jag skriver också opp vad det kostar o vilken sak är till vem..och på ett ungefär får man summan att bli nästan jämnt fördelat´på alla. Goda saker du bakar o kokar!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken härligt stor familj du har! Jag tycker verkligen att det är superbra att förbereda julklapparna i god tid, det blir så lätt till att man köper något mindre genomtänkt om man ger sig ut i julstressen oförberedd. Funkar kanske om man inte köper klappar till så många men för min del blir det bäst så här. Kul att det finns fler som tänker likadant :) Kram

      Radera