söndag 25 december 2016

Räkcheesecake

Räkcheesecake - En favorit som ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>
Förberedes i god tid innan gästerna kommer

Steg 1, botten
75 g smör
6-8 skivor kavring

Gör så här:
Smält smöret. Mixa brödet. Blanda till degig massa.
Tryck ut i en springform, ca Ø24 cm Ställ i kylen
_____________________________
Steg 2, fyllning
5 gelatinblad
3 dl creme fraiche, 34%
400 g färskost
1 kg räkor med skal
1 liten rödlök
1 burk stenbitsrom
0,5 dl hackad dill
1 msk pressad citron
Salt/vitpeppar

Gör så här:
Lägg gelatinblad i kallt vatten i 10 min.
Rör ihop creme fraiche och färskost
Skala räkorna. Hacka hälften av räkorna i småbitar.
Resten av räkorna används till garnering

Skala och finhacka rödlöken
Blanda ner hackade räkor, rödlök, rom, dill
och pressad citron i creme fraiche/färskosten.
Smaka av med salt/vitpeppar

Krama ur vattnet ur gelatinbladen
Smält dem under omrörning i kastrull på svag värme.
Tag kastrullen från värmen.

Rör ut gelatinet med lite creme fraicheblandning
(då minskar risken för ev gelatinklumpar i fyllningen)
Blanda i resten av fyllningen. Rör om ordentligt.
Bred ut fyllningen över botten

Låt stelna i kylskåp minst 5 timmar (gärna över natten)
Dekorera med resten av räkorna innan servering.


______________________________________
Fler matrecept på cheesecake hittar du HÄR >>

Fler recept med skaldjur hittar du HÄR >>
_______________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>

Mina SÖTA recept på cheesecake hittar du HÄR >>



För fler goda recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

5 kommentarer:

  1. MUMS !

    den tar jag till påsk bordet som förrätt.

    KRAM och glad påsk

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul!! Kram och glad påsk tillbaks till dig :D

      Radera
  2. Får nog provas till påsk o hälsa från dej.
    Ha nu en fin påsk tillsammans med dina nära o kära.
    Kram Barbro
    ps tusen tack för alla dina goda recept också ds

    SvaraRadera