fredag 28 november 2014

Frostade äpplen

Frostade äpplen är verkligen hur enkelt som helst att göra. På bara några minuter kan man fixa jul och vinterkänsla på det här sättet. Och vill man inte pyssla själv så fixar garanterat barnen detta, bara de får lite hjälp med att separera ägget.
Man börjar alltså med att separera ett ägg. Det är äggvitan vi ska använda. Vispa upp äggvitan lite lätt med en gaffel. Pensla äpplet med äggvitan, håll i pinnen på äpplet för att slippa bli kladdig. Häll upp strösocker i en skål. Lägg i äpplet och skaka på skålen så att äpplet rullar runt och blir täckt av strösocker.
Lyft upp äpplet i pinnen och lägg det på ett galler för att stelna. Äggvitan räcker till ganska många äpplen, exakt hur många beror på storleken på äpplena. Visst blir det fint! Perfekt att dekorera med på julbordet eller till glöggminglet som säkert flera av er kommer att ha nu till första advent. Frostade äpplen passar både till mordern, klassisk och lantlig dukning, det kan liksom aldrig bli annat än rätt.

4 kommentarer:

 1. så läckra , det kanske jag skulle erbjuda dotter och kompis att göra i eftermiddag ?

  tack för tipset..

  SvaraRadera
 2. Hur länge håller dessa fina äpplen sig fräscha? // Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. De håller länge. Lika länge som själva äpplet håller sig, ska man äta äpplet med sockret på så bör man nog göra det inom några dagar eftersom sockret drar till sig lite partiklar som finns i luften, tex damm. Inget som syns men inte så trevligt att äta.

   Radera
 3. Dette skal jeg gjøre og pynte bordet med juleaften :) hvilken god ide`:)

  SvaraRadera