fredag 21 november 2014

Sockerkaka på ett ägg

Idag fick jag ofrivilligt ta reda på om man kan baka sockerkaka på endast ett ägg :) Wilma ska åka och tävla i bågskytte imorgon, det blir en lång resa på ungefär tio mil. När man ska åka så långt behöver man ju ta med sig lite fika så jag började dagen med att baka en spetskaka. Jag smälte smöret, öppnade kylskåpet för att hämta äggen, det behövs två ägg i den här kakan. Jag kommer då på att jag använde ungefär alla äggen igår kväll när jag fixade smörgåsar till Tildes och Fannys Ullaredsresa som de ska åka på idag. Utan att ha en aning om hur det skulle gå så bakade jag sockerkakan på ett ägg, för det var det som fanns i kylen. Och det blev faktiskt helt okej! Den blev inte lika fluffig som vanligt och lite kompakt i mitten men eftersom den har ett helt gudomligt gott täcke på toppen så spelade det faktiskt inte någon roll. 
Så krisar det så går det att baka sockerkaka på endast ett ägg och få en god sockerkaka av det. Gör gärna just spetskaka då som är på bilden eftersom sockertäcket gör att man inte tänker på om kakan är fluffig eller ej. Ett litet tips från mig.
Recept på spetskaka hittar du HÄR >>
Ekonomitips om mat hittar du HÄR >>

2 kommentarer:

  1. Jag har ett gammalt recept på enäggskaka som jag fått från min svärmor. Det har jag lagt ut på min blogg http://husetbakomlindarna.blogspot.se/2014/10/ettaggstarta.html om du vill ha det!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera