söndag 28 december 2014

Lingonparfait med pepparkakskross

Lingonparfait med pepparkakskross - En lyxig parfait som är jättelätt att göra :D

4 st äggulor
1 dl florsocker
1,5 dl rårörda lingon
4 dl vispgrädde
Ca 100 g krossade pepparkakor

Vispa ihop äggulor, florsocker och rårörda lingon.
(färdiga rårörda lingon finns att köpa i livsmedelsbutiken,
eller kan du blanda egna enligt anvisningarna på det frusna lingonpaketet)
Vispa grädden ganska hårt och blanda den med lingonsmeten.
Häll 1/3 av smeten i en avlång plastfolieklädd brödform.
Strö på hälften av pepparkakskrosset, sedan ytterligare 1/3 smet.
Häll på resten av pepparkakskrosset, avsluta med ett lager smet. 

Täck formen med plastfolie och ställ i frysen i ca 4 timmar, eller längre!

Låt tina i rumstemperatur i ca 30 min.
Servera lingonpairfait med varm kolasås.
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________

1 kommentar:

  1. Ser urgott ut, hur många personer är detta recept beräknat till?

    Trevlig blogg förresten!
    Gunilla

    SvaraRadera