4 st äggulor
1 dl florsocker
1,5 dl rårörda lingon
4 dl vispgrädde
Ca 100 g krossade pepparkakor
Vispa ihop äggulor, florsocker och rårörda lingon.
(färdiga rårörda lingon finns att köpa i livsmedelsbutiken,
eller kan du blanda egna enligt anvisningarna på det frusna lingonpaketet)
eller kan du blanda egna enligt anvisningarna på det frusna lingonpaketet)
Vispa grädden ganska hårt och blanda den med lingonsmeten.
Häll 1/3 av smeten i en avlång plastfolieklädd brödform.
Strö på hälften av pepparkakskrosset, sedan ytterligare 1/3 smet.
Häll på resten av pepparkakskrosset, avsluta med ett lager smet.
Täck formen med plastfolie och ställ i frysen i ca 4 timmar, eller längre!
Låt tina i rumstemperatur i ca 30 min.
Servera lingonpairfait med varm kolasås.
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
Ser urgott ut, hur många personer är detta recept beräknat till?
SvaraRaderaTrevlig blogg förresten!
Gunilla