torsdag 22 januari 2015

Blåbärssoppa med 8% blåbär

Roligare bild har man kanske skådat men jag ville visa er innehållsförteckningen på en köpt blåbärssoppa som jag hade i kylen. Jag gör inte allt här hemma från grunden utan en del köper jag färdigt precis som många andra. Denna gången var det färdig blåbärssoppa som fanns i kylen. Jag har nu i eftermiddag kokat egen blåbärssoppa, jag testade mig fram till vilken mängd blåbär jag ville ha och jag tyckte att 2 paket blåbär à 225 g var lagom till 7 dl vatten. Alltså en hel del blåbär i min soppa. Totalt blev det ca 1 liter färdig blåbärssoppa. I den köpta blåbärssoppan står det att den innehåller 8 procent blåbär. Hade jag använt så lite blåbär i min soppa så hade den bara smakat vatten. Och det borde ju då den här köpta varianten också göra, eller hur? Men det gör den ju inte! Nä, för i den här blåbärssoppan har man blandat i aromer. Aromer som smakar blåbär. Fusk tycker jag och ett sätt att tjäna pengar på vatten som står först i innehållsdeklarationen. Vad det gäller socker står det att den innehåller 9 procent socker. Ungefär där landade min blåbärssoppa också i sockermängd. Det var där den smakade godast. Men vill man kan man ju ta mindre socker, det är ju det som är så bra när man gör saker och ting själv. Då får man det precis som man vill ha det och man vet vad det innehåller.

2 kommentarer:

 1. Vilket bra inlägg, jätteintressant! Det är ju precis sådant här som man undrar över, men inte orkar ta reda på. Så tack för att du gjorde det, mycket uppskattat.
  /Freja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tycker det. 8 % blåbär känns ju otroligt lite. Själv bar jag hem den här förpackningen från butiken utan att överhuvudtaget tänka på att läsa innehållsförteckningen. Det är ju så mycket annat att tänka på i butiken tycker jag, särskilt när barnen är med. Man borde nog bli lite mer noggrann med det, åtminstone med sådant man köper ofta. Bättre att betala lite mer och få mer näringsriktig mat för pengarna. Det lönar sig nog i längden.

   Radera