Chipsgratäng med fläskfilé - Perfekt till fredagsmyset. (4 port)
Fläskfilén går bra att byta mot färdiggrillad kyckling om man hellre vill ha det :)
Fläskfilén går bra att byta mot färdiggrillad kyckling om man hellre vill ha det :)
1 st sats champinjonstuvning
(Receptet på champinjonstuvning hittar du HÄR >>)
(vill du ha gratängen extra krämig kan du göra 1,5 sats stuvning.)
(vill du ha gratängen extra krämig kan du göra 1,5 sats stuvning.)
1 st putsad och skivad fläskfilé, ca 600 g
Salt/vitpeppar
1 st påse chips med pepparsmak, 200 g
Cocktailtomater
Riven ost
Gör stuvningen och låt den tjockna.
Lägg hälften av chipsen i en smord ugnsfast form. Krossa lite lätt.
Lägg hälften av chipsen i en smord ugnsfast form. Krossa lite lätt.
Salta/peppra och bryn köttet. Lägg köttet på chipsen.
Bred på hälften av stuvningen. Strö över resten av chipsen. Krossa lite.
Bred på sista stuvningen. Lägg på cocktailtomater och riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i 200° i drygt 30 min.
Servera med strimlad sallad, rödlök och skivad gurka.
Servera med strimlad sallad, rödlök och skivad gurka.
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
Vad gott det verkar vara med chips i maten. ha en fortsatt bra dag och tack för alla goda recept som du delar med dej av. Kram Barbro
SvaraRadera