tisdag 19 januari 2016

Grönpepparkyckling

Grönpepparkyckling - Lättlagad med färdiggrillad kyckling
Mycket smakrik och god (ca 4 port)

Recept
1 st grillad kyckling
 1 msk smält smör
2 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche, valfri fetthalt
(använder du lätt creme fraiche så kan du röra ner en äggula för att göra såsen tjockare)
1,5 msk soya
1 msk dijonsenap
2 msk torkad grönpeppar, se bild!
Salt

Gör så här:
Rensa och dela kycklingen i bitar. Lägg i ugnsfast form.
Rör ihop smör, grädde, creme fraiche, soya, senap.
Mortla grönpepparn. Blanda ner i såsen. Smaka av med salt.

Häll såsen över kycklingen. Låt stå i kylen i ca 2 timmar.
(kycklingen blir extra smakrik när den får stå och dra till sig ett tag)

Tillaga sedan kycklingen i ugnen i 225° i ca 15 min.

Servera med kokt ris och grönsallad
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________

3 kommentarer:

  1. Oj, så gott! Tack för tipset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott och smidigt, smakar lyxigt fast det krävs så lite arbetsinsats :) Perfekt bjudmat!

      Radera
  2. Ja, det ser gott ut och kanske rentav busenkelt då det är grilllad kyckling : ) Det ska jag testa!

    SvaraRadera