onsdag 28 januari 2015

Tacokrydda i storpack

Vi är ju en stor familj med fem barn. Fem barn som gillar tacos väldigt mycket. Och själv anväder jag tacokrydda i diverse olika maträtter så det går åt en del. Jag köper alltid tacokrydda i storpack istället för att köpa små svindyra styckpåsar, visst blir det lite billigare om man köper ett trepack med påsar men väldigt dyrt ändå. En sådan här förpackning innehåller 1100 g tacokrydda, priset varierar lite mellan olika butiker. Jag har betalat från 99 kr som billigast och 129 kr som dyrast. 
En vanlig styckpåse innehåller 40 g tacokrydda, denna förpackningen motsvarar då drygt 27 st påsar. Tacokryddan håller sig bra om man förvarar den mörkt, jag skulle vilja påstå att upp emot ett år är inga problem för en öppen förpackning. Och troligtvis ännu längre. De här stora förpackningarna brukar vara lättast att hitta på större matvarubutiker, tex Ica Maxi.
Detta tipset ger jag till er som liksom mig köper färdig kryddblandning. Säkert är ni många som gör egen tacokrydda, ni får blunda för detta inlägget.
Kyckling med tacokrydda hittar du HÄR >>
Krämig tacopaj hittar du HÄR >>
Köttfärspiroger med tacokrydda hittar du HÄR >>
Pizzabullar med tacokrydda hittar du HÄR >>

2 kommentarer:

 1. Köpte en egen kartong efter att jag läst ditt blogginlägg! Tack för tipset,

  Ewa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad roligt! Kanonbra med storpack på just tacokrydda tycker jag, själv köper jag aldrig småpåsar längre.

   Radera