fredag 30 januari 2015

Vattna med potatisvatten

På tal om potatis, jag fick tipset att vattna växterna med potatisvatten lite då och då. Alltså det vattnet som potatisen har kokat i och som man oftast häller rakt ner i slasken. Jag har testat detta ett tag nu och tycker faktiskt att växterna ser både finare och piggare ut. Just i svärmorstunga som ni ser på bilden har det vuxit upp flera nya små tungor i rasande fart. Man måste ju så klart tänka på att potatisvattnet ska svalna innan man vattnar med det och allra bäst blir det om man späder ut det man lite vanligt vatten också. Annars kan det bli lite för tjockt och grynigt. I övrigt är det bara att vattna på som vanligt. 
Tillägg efter kommentar från läsare! Detta tips ska endast användas då du kokar potatisen i osaltat vatten.
En anonym läsare hade en tanke om detta, läs i kommentarsfältet!

Fler husmorstips hittar du HÄR >>

6 kommentarer:

 1. Kul och annorlunda tips! Ett annat tips som jag fick av en vän för ganska många år sedan är att vattna med det vatten som blir kvar i behållaren när man tumlat kläder. Tydligen finns det en del näringsämnen kvar i form av mineraler. Inte vet jag, men jag spar alltid det vattnet och vattnar mina krukväxter med och de är fina. Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, spännande :D Jag har ingen torktumlare men kanske någon av mina läsare vill testa ditt tips :) Kul och väldigt uppskattat med tips från mina läsare. Jag är alltid sugen på att lära mig nytt. Trevlig helg till dig med Kjersti

   Radera
 2. Saltar du inte när du kokar skalad potatis?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag saltar inte på potatisen som jag kokar, kanske ska man inte följa detta tipset om man brukar salta? Tur du upplyste mig och mina läsare om det i så fall!

   Radera
  2. Ja tänk om man kunde vattna växter med saltvatten ;-) Trevlig helg önskar Agneta som skrev inlägget ovan

   Radera