Ricekrispies - bakelse - minipavlova (detta recept ger 6-8 st bakelser)
OBS! Börja med att göra ägg och smörkrämen - RECEPT HÄR >>
Marängbotten
3 st äggvitor
1,5 dl strösocker
3 dl rice krispies
Vispa äggvitor och strösocker tjockt med elvisp.
(det är klart när bunken går att vända upp och ned utan att marängen trillar ur)
Blanda försiktigt ner ricekrispies.
Klicka ut små marängbottnar på en bakpappersklädd plåt.
(6 st medelstora eller 8 st lite mindre)
Grädda mitt i ugnen i 125° i 1 timme.
______________________________________________________
Garnering
Ägg och smörkräm, se ovan!
4-5 dl vispad grädde
Valfria bär
Fördela den kalla smörkrämen på de avsvalnade marängbottnarna.
Toppa med vispad grädde och valfria bär.
(snyggast med färska bär men upptinade frysta bär funkar det med)
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
Mmmm så gott, det receptet sparas. Kram Suss
SvaraRaderaSupergoda, jag lovar!
RaderaMen gud så smarrigt det ser ut.. det riktigt vattnas i munnen!
SvaraRaderaÖnskar dig en fin helg!
Kram Marie
Tack detsamma :)
Radera