torsdag 5 mars 2015

Fyllda köttfärsbiffar

Fyllda köttfärsbiffar - En festlig biff med riktigt smaskig och god fyllning. (ca 7 st)

Steg 1, Färsen.
700 g blandfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
0,5 msk salt
2 krm vitpeppar
3 msk mixad gul lök

Blanda ströbröd, mjölk, salt, vitpeppar och lök.
Låt svälla i 10 min.
Blanda ägget med köttfärsen.
Blanda sist in ströbrödsblandningen.
______________________________________________________
Steg 2, Fyllningen:
100 g fetaost
0,5 dl hackad persilja
1 st vitlöksklyfta
1 dl champinjoner, konserverade eller färska

Hacka champinjonerna och fräs i en klick smör.
Blanda ner pressad vitlök och hackad persilja.

Arbeta ut ca 14 st tunna biffar.
Fördela champinjonfräs och smulad fetaost på hälften av biffarna.
Lägg på resten av biffarna som lock över fyllningen.
Tryck till kanterna runt om.
Stek biffarna i stekpanna på medelvärme i ca 6 min/sida.

Servera med tex potatismos >>, gräddsås >>och grönsallad.
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar