fredag 20 mars 2015

Kladdkaka med krispigt kolatäcke

Kladdkaka med krispigt kolatäcke - Serveras kylskåpskall med tex. vispad grädde och jordgubbar.
Går utmärkt att baka dagen innan servering. X-tra bild HÄR >>

Steg 1, Botten:
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl

Smält smöret i en kastrull.
Lägg i chokladen delad i bitar och låt den smälta under omrörning.
Drag kastrullen åt sidan.
Vispa ägg och strösocker fluffigt. Rör ner chokladsmeten.
Blanda ner vetemjölet i smeten.

Grädda kakan i en smord springform, ca Ø 25 cm
Långt ner i ugnen i 200° i ca 15 min.
Låt kakan svalna och bli kylskåpskall.
_____________________________________________________
Steg 2, kolakrisp:
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk sirap
100 g ljus choklad
75 g smör
2,5 dl start naturell, se bild!

Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull.
Låt koka under omrörning till en tjock smet.
(det tar ca 7 minuter)
Drag kastrullen åt sidan och rör ner smöret. Rör ner start naturell.
Bred ut kolakrispen över den avsvalnade kakbotten.

Ställ in kladdkakan i kylen tills kolakrispen stelnat.
______________________________________________________
Fler recept på kladdkakor hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>

2 kommentarer: