Kanske är det fler än jag som tycker att det är kladdigt och inte jättetrevligt att skiva eller dela kycklingfiléer i bitar. Till er har jag ett tips. När jag använder frusen kycklingfilé till matlagniningen så skivar eller delar jag alltid filéerna när de är bara lite tinade. De behöver inte ha tinat alls mycket utan bara så att de går att skiva. På det sättet slipper man all den kladdiga saften som frusen kycklingfilé innehåller och man behöver överhuvudtaget inte alls röra kycklingen med fingrarna. Sedan får filéerna ligga på ett fat och tina, vilket går snabbt när den är skivad, därefter häller jag bort allt kladd rakt ner i slasken och kycklingen åker raka vägen ner i till exempel stekpannan.
Samma sak gör jag med frusen fläskfilé. När fläskfilén tinat lite så skivar jag upp den och sedan skär jag bort fetthinnorna direkt från varje skiva. Även då är det skönt att slippa kladd och köttsaft.
Hej. I kväll har jag lagat laxen med kräftostsåsen,underbart god. Tack för alla fina recept du delar med dej!! Kram/Marie
SvaraRaderaHej :) Vad roligt att du gillade den och tusen tack för att du berättade ♥ Det är så kul att få veta vad ni läsare tycker om recepten. KRAM
Radera