fredag 27 mars 2015

Påskbakelse

Hipp hurra!! Idag fyller Melwin 7 år. En födelsedag måste så klart firas med gofika, eller hur! Ludwig och jag håller just nu på att fixa enkla och väldigt goda klassiska påskbakelser. Påskbakelse kallas ju de här bakelserna eftersom grädden tillsammans med persikorna påminner om ägg. Och ägg hör ju verkligen påsken till.
Men visst kan man ha påskbakelse även på sin födelsedag. De är mycket enkla att göra och kul att göra tillsammans med barnen tycker jag.

1. Skär en rulltårta i valfria tjocka skivor. Använd butiksköpt eller baka egen RECEPT HÄR >>

2. Klicka ut en rejäl klick vispad grädde på varje skiva.

3. Toppa med en persikohalva på varje bakelse. Använd konserverad persika som har fått rinna av i ett durkslag innan du lägger på dem.

Lätt som en plätt. Lycka till!

2 kommentarer:

  1. En gammal klassiker som håller än tydligen. Vi gjorde sådana i skolköket på 60-talet. Ser trevliga ut på påskbordet, är enkla att göra och smakar gott. Kan det vara bättre? Ska göra en omgång till nu efter 50 år :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det en gammal klassiker :D Enkla och goda, jag tycker absolut att de håller än idag :) Perfekt när man inte vill stå i köket hela påsken utan vill fixa något som går snabbt och enkelt att göra.

      Radera