onsdag 29 april 2015

Rödspätta i dillsås

Rödspätta i dillsås - En fiskrätt där man i smyg slickar i sig sista såsen från tallriken :D
Tillagningstiden på hela rätten varierar efter vad man serverar till, några snabba exempel: 

Potatis - Skala dagen innan Läs HÄR >> och dela i bitar innan kokning.
Ris - Tina i micron upp kokt ris som du sedan tidigare frusit i platta påsar.
Pulvermos - Godast att byta ut hälften av vattnet mot mjölk. Tillsätt smör och en skvätt grädde.
_________________________________________________________________________________
Ca 4 portioner:
400 g rödspättafiléer
upptinade eller färska
1 dl vatten
1 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche, 34%
1 dl vispgrädde
1-2 tsk fiskkrydda
vitpeppar
0,5 dl hackad dill

Tillaga fiskrätten i en djup stekpanna med lock.
Låt en buljongtärning smälta i kokande vatten och mjölk.
Vispa ner creme fraiche och grädde. Koka samman.
Smaka av med fiskkrydda/vitpeppar och rör ner dillen.

Lägg ner rödspättan så att den täcks av såsen.
Låt småkoka under lock i 3 minuter.

Strö över lite extra dill innan servering.
______________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar