söndag 24 maj 2015

Sockerkaka på flytande margarin

Sockerkaka på flytande margarin - Visst blir sockerkakan allra bäst med äkta smör 
men när det inte finns hemma fungerar det utmärkt att använda flytande margarin :D

2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
0,5 dl flytande margarin

Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Blanda ner mjölk och flytande margarin. 

Häll smeten i smord och bröad sockerkaksform.
Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen i 175° i ca 45 min.
(kolla med provsticka om sockerkakan är genomgräddad. Stjälp upp när den svalnat lite)
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar