Bakpotatis med knaperstekt bacon är ett jättegott tillbehör till stekt/grillat fågel/kött
Hur du mosar potatisarna, fint eller grovt, avgör du själv. (detta recept räcker till 4 portioner)
Hur du mosar potatisarna, fint eller grovt, avgör du själv. (detta recept räcker till 4 portioner)
4 bakpotatisar
1 pkt bacon, ca 140 g
2 msk vispgrädde
Smör, ca 2 msk
Salt/vitpeppar
2 äggulor
Nagga potatisarna och lägg dem på ett ugnsgaller.
Ugnsbaka dem långt ner i ugnen i 225° i ca 1 timme.
(när de är mjuka är de klara)
Klipp baconet i bitar. Knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper.
Skär ett kryss i potatisarna. Gröp försiktigt ur innanmätet.
Mosa potatisen med en gaffel. Blanda med grädde och smör.
Smaka av med salt/peppar. Blanda ner äggulor och bacon.
Lägg tillbaka den mosade potatisen i skalen igen.
Gratinera mitt i ugnen i 225° i ca 15 min.
Strö ev. över lite hackad persilja eller gräslök
Strö ev. över lite hackad persilja eller gräslök
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar